ПОЛОЖЕННЯ «Про власника картки благодійної організації «Лікарняна каса Полтавщини»».

  1. Власником картки ЛК можуть бути громадяни України, іноземні громадяни, особи без громадянства, які досягли 18 років.
  2. Замовлення та отримання картки ЛК має добровільний характер.
  3. Контроль за оформленням, видачою, активуванням та блокуванням картки ЛК здійснюється виконавчою дирекцією ЛК.
  4. Особи, що бажають отримати картку ЛК, подають особисту заяву до виконавчої дирекції та вносять благодійні внески у відділеннях банків. Бланки заяв на отримання картки ЛК можна отримати в офісі ЛК, в представництвах банків, у відповідальних осіб по районним лікарням, роздрукувати з сайту ЛК.
  5. Внесення благодійних внесків до ЛК здійснюється у представництвах банків «ПриватБанк», «Ощадбанк», «Райффайзен Банк Аваль», «Полтава-Банк», відділеннях «Укрпошти».
  6. Юридичні особи подають список працівників та фінансовий документ про сплату щомісячних благодійних внесків.
  7. Через 61 день після внесення 3-х щомісячних благодійних внесків та поступлення коштів на розрахунковий рахунок ЛК виготовляється та активується картка ЛК - електрона персоніфікована пластикова картка, яку можна отримати з паспортом в офісі ЛК в м. Полтава, виробничому підрозділі в м. Кременчук, у відповідальної особи по районній лікарні, або замовити по пошті.
  8. Допомога бенефіціару (ЗОЗ) для надання медичної послуги власнику картки ЛК починаються з дня отримання картки ЛК при регулярних щомісячних благодійних внесках.
  9. Власники картки ЛК можуть отримати картку на дитину від 3 до 18 років за умови, якщо двоє батьків при повній сім'ї, чи один з батьків при неповній сім’ї, або громадяни з правом опікунства (надається копія документа разом з заявою) - є власниками активованої картки ЛК.
  10. На отримання картки ЛК для дитини батьки (громадяни з правом опікунства) заповнюють заяву на отримання картки ЛК в офісі ЛК, або передають їх до офісу. В заяві вказують свої номери карток ЛК, ідентифікаційний код на дитину (потрібно отримати в ДПІ), додають копію свідоцтва про народження дитини та вносять в представництвах банків щомісячні благодійні внески за кожну дитину.
  11. Власник картки ЛК може відмовитися від виконання положень ЛК, письмово попередивши про це виконавчу дирекцію та обов’язково повернувши картку ЛК.
  12. Картка ЛК може бути заблокована у разі:

а) невиконання рішень органів управління ЛК;

б) порушення положень Статуту ЛК та Положень ЛК;

в) здійснення діяльності, що суперечить цілі та завданням ЛК;

г) не внесення власником картки ЛК щомісячних благодійних внесків протягом 2-х календарних місяців без поважних причин, що є повідомленням про небажання виконувати умови організації. В цьому випадку виконавча дирекція ЛК має право на блокування картки ЛК без письмового повідомлення про це власника картки ЛК.

д) у разі смерті.

  1. Для осіб, що добровільно відмовилися від картки, або картка була заблокована, за рішенням виконавчої дирекції ЛК, допускається повторне активування картки ЛК:
  • Повторне активування картки ЛК для осіб, що користувалися послугами ЛК, картку яких було заблоковано за порушення умов організації більше ніж 1 рік тому, можливе через 61 день після внесення благодійних внесків за рік наперед.
  • Повторне активування картки ЛК для осіб, що не користувалися послугами ЛК, можливе через 61 день після внесення благодійних внесків за три місяці наперед.
  • Повторне активування картки ЛК для осіб - працівників організацій, які підписали договір про спільну благодійну діяльність ЛК та підприємства, можливе через 61 день після внесення благодійних внесків за три місяці через бухгалтерію підприємства.
  • Неможливе повторне активування картки особам, які регулярно порушували умови Статуту ЛК та Положень ЛК, здійснювали дії, які суперечать цілям та завданням ЛК.

Власник картки ЛК має право:

  • на безкоштовне отримання медичної послуги (безкоштовне обстеження, лікарські засоби та вироби медичного призначення) від бенефіціара (закладу охорони здоров’я) за рахунок ЛК у разі захворювання, згідно Фармацевтичного Формуляру ЛК (перелік медикаментів);
  • на юридичний захист прав пацієнта по питанням охорони здоров’я;
  • отримувати від ЛК інформацію стосовно її діяльності;
  • добровільно відмовитися від картки ЛК.
Власник картки ЛК зобов’язаний:
  • визнавати та виконувати Статут та положення ЛК;
  • своєчасно вносити щомісячні благодійні внески, пожертви;
  • не допускати дій, що перешкоджають досягненню цілей ЛК;
  • з повагою ставитись до інших власників картки ЛК, не допускати дій, котрі принижують честь і гідність громадян;
  • дотримуватись вимог Статуту і виконувати рішення органів управління ЛК;
  • надавати допомогу у пропагуванні діяльності ЛК.

 

Перше поступлення благодійних внесків до Благодійної організації «Лікарняна каса Полтавщини» означає повне та беззастережне прийняття умов, положень організації та надання згоди на обробку персональних даних.

Посвідчення члена Благодійної організації «Лікарняна каса Полтавщини» є дійсними для ЗОЗ Полтавської області на період дії благодійної програми організації.