У мене є усі шанси стати на ноги.

Продовжуємо знайомство з роботою реабілітаційної команди Центру реабілітаційної медицини  Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського.

Лікар фізичної і реабілітаційної медицини Юлія Пальонка нам уже розповідала про роботу відділення, а сьогодні познайомить зі своїми пацієнтами. В залі пацієнтам допомагають займатися фізичний терапевт Роман Литвинов та асистент фізичного терапевта Тарас Каблука.

Знайомимося з пацієнткою:

  • Доброго дня! Розкажіть, як ви потрапили до даного відділення, як проходить лікування?

- Доброго дня. Мене звати Наталія. Півроку тому мені поставили імплант хрестоподібної зв’язки на титанову пластину. В зв’язку з тяжким післяопераційним станом моє коліно до кінця не розгинається і не згинається. Я звернулася до нашого реабілітаційного центру, до шановної Юлії Володимирівни Пальонки. Вона назначила мені курс лікування, яке почав проводити чудовий фізичний терапевт Роман Олександрович Литвинов.

На той час більше розробляли коліно вручну, бо не було таких апаратів, які би могли мені допомогти. Але коли потрапила до стаціонару вдруге – у відділені з’явилися нові тренажери, завдяки яким у мене є усі шанси стати на ноги.

На сьогоднішній день моїм реабілітологом є Тарас Сергійович Каблука і під пильним наглядом Романа Олександровича розробляємо коліно на Артромоті. Завдяки цьому апарату ми побачимо позитивну динаміку. Хотіла би зазначити, що кожен тренажер, що знаходиться в цьому відділенні є для нас - пацієнтів дуже важливим. Хотіла би подякувати усім організаціям тих країн, які допомагають повернутися нам до нормального життя.

  • Бажаємо усі пацієнтам швидшого та максимального відновлення!

Дякуємо медичному колективу за турботу про здоров’я Українців.

Дякуємо друзям з Німеччини за реабілітаційне обладнання!

 Проект «Партнерство між лікарнями - партнери зміцнюють здоров'я» фінансується за рахунок коштів Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) https://www.bmz.de/en в рамках грантової програми «Підтримка партнерств в сфері охорони здоров’я» https://hospitalpartnerships.org/...//www.bmz.de/enDeutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) https://www.giz.de/en/html/index.html

http://rehab.pl.ua/

Віталій Шевченко