Центр допомагає відновлювати не лише тіло, а й душу!

Продовжуємо знайомство з членами реабілітаційної команди Центру реабілітаційної медицини  Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського.

Спілкуємося з лікарем фізичної і реабілітаційної медицини Наталією Демченко.

  • Ми спілкувалися з Вашими колегами з приводу роботи Центру. Розкажіть про амбулаторну реабілітацію, адже вона потрібна пацієнтам при багатьох захворюваннях чи травмах?
  • Так, можливо отримувати амбулаторно реабілітаційну допомогу на протязі 14 днів не менше 1 години на добу і її при необхідності можна пройти хворому 2 рази на рік.

До нас хворі звертаються після консультації в поліклініці невропатолога чи травматолога, або після звернень до сімейного лікаря чи лікаря фізичної та реабілітаційної медицини.

Амбулаторна реабілітаційна допомога починається з первинного реабілітаційного обстеження лікарем, потім складаємо індивідуальний реабілітаційний план, ставимо ціль, мету, завдання, визначаємо кількісний склад фахівців, які будуть займатися з пацієнтом, робимо призначення, який об’єм кінезотерапії, механотерапії, ерготерапії, яку апаратну медицину можна призначити,

Кожний фахівець мультимедійної команди, залучений до допомоги пацієнту готує свою програму реабілітаційної допомоги у відповідності до свого профілю І потім хворий іде лікуватися.

Чи стаціонарна, чи амбулаторна реабілітаційна допомога проходить у співпраці з лікуючим лікарем пацієнта та з детальним вивченням історії хвороби, чи медичної карти пацієнта, адже усі призначення повинні корегуватися не лише з даними про травму чи захворюванням, яке привело у відділення, а й усіма супутніми діагнозами, можливостями організму, які потрібно узгодити в плані лікування. При необхідності призначаємо додаткові діагностичні обстеження до початку лікування. Також бувають етапні обстеження в процесі лікування, а після лікування - заключне реабілітаційне обстеження.

Центр має чудових фахівців, на даний день забезпечений чудовим реабілітаційним обладнанням, яке допомагає нам виконувати свою роботу.

Приємно працювати в великому, дружному, згуртованому колективі лікарні, відчувати себе причетною до єдиного спільного механізму Центру, який другий рік надає реабілітаційну допомогу Українцям, відновлюючи не лише тіло, а й душу!

  • Дякуємо Вам та Вашій команді за допомогу у відновленні здоровя Українців. Та бажаємо успіхів у вашій необхідній роботі.

Бажаємо пацієнтам швидкого одужання!

Дякуємо друзям з Німеччини за надане медичне обладнання, що допомагає повертати здоров’я Українцям.

Віталій Шевченко, виконавчий директор БО «Лікарняна каса Полтавщини», координатор проекту