Радієш – коли бачиш кроки пацієнта.

Продовжуємо знайомство з членами реабілітаційної команди Центру реабілітаційної медицини  Полтавської обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського.

Спілкуємося з лікарем фізичної і реабілітаційної медицини Юлією Пальонка.

  • Як давно Ви працюєте в лікарні та що Вас стимулює до цієї важкої роботи?
  • Вже понад 20 років я працюю лікарем в даному закладі. Я очолюю мультидисциплінарну команду, надаю оцінку функціональній активності пацієнта, а також вирішую питання можливості змін, прогнозу реабілітації. Разом із колегами складаємо реабілітаційний план та план відновлення. Необхідно бути експертом в ключових реабілітаційних технологіях і методиках, знати соціальну систему та законодавство та постійно використовувати дані знання.

Координую весь реабілітаційний процес, виділяю ризики, визначаю, які методики можуть допомогти швидше відновити важливі функції організму, корегую програми допомоги хворому, використовую обов’язково Міжнародний класифікатор функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я.

Робота дійсно важка, і не лише фізично, а й емоційно. Навіть вдома вона не залишає, бо процес підбору схем лікування, ведення медичної документації, заповнення електронної системи, аналіз історії хвороби, аналіз можливостей пацієнта, вибір призначення вправ, індивідуального комплексу реабілітації – постійно відпрацьовується і крутиться в голові.

Постійно пам’ятаєш обличчя кожного пацієнта, бачиш в його очах біль, інколи безпорадність, часто надію на покращення.

І після проведеного підбору плану реабілітації, після багатоденних вправ, інколи через сльози пацієнта, через тривалі години болю, але бажання до одужання – коли бачиш кроки пацієнта, його самостійні рухи - починаєш відчувати задоволення від безсонних ночей, знервованих вихідних, але таких радісних хвилин.

  • Дякуємо Вам та Вашій команді за допомогу у відновленні здоровя Українців. Та бажаємо успіхів у вашій необхідній роботі.
  • Бажаємо пацієнтам швидкого одужання!
  • Дякуємо друзям з Німеччини за надане медичне обладнання, що допомагає повертати здоров’я Українцям.

Віталій Шевченко, виконавчий директор БО «Лікарняна каса Полтавщини», координатор проекту