Подобається бачити результат від своєї роботи.

Сьогодні у нас зустріч з Вишняк Вітою, асистентом ерготерапевта Центру реабілітаційної медицини Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В.Скліфосовського:

- Доброго дня, Віта. Розкажіть нам, як Ви вибрали даний профіль роботи і наскільки ви вдоволені від її результатів?

- Доброго дня. Я вже 13 років працюю в цій лікарні.

Найголовнішим фактором, який спонукав мене до даної роботи – це бажання допомагати людям. Мені подобається бачити результат від своєї роботи.

Я, як і реабілітаційна команда в цілому, допомагаю відновитися після травм, операцій, поранень чи хвороби, щоб пацієнт зміг раніше залишити лікарню. Основне моє завдання допомогти пацієнту адаптуватися до навколишнього середовища, навчитися обслуговувати себе та максимально самостійно виконувати любу побутову роботу.

Пацієнти також люблять фізпроцедури і в комплексному лікуванні реабілітаційної команди, крім основних вправ, як додаткові методи ми їх виконуємо для зняття напруження в м’язах, при спазмах, чи навпаки для стимуляції.

50 відсотків лікування залежить від нашого ставлення, відношення до пацієнтів, взаєморозуміння, та бажання пацієнта відновитися.

Пацієнти реагують на лікування по різному. Кожний випадок – це окреме життя, окремі втрати певних можливостей, які міняють всі плани та перспективи. Якщо пацієнт усвідомлює необхідність в реабілітації, дотримується наших рекомендацій – лікування проходить краще. І ми радіємо за кожен випадок покращення разом з пацієнтом. Багато йдуть з лікарні максимально відновленні - повертаються до свого життя, де-хто відновлюється частково, але ми бачимо бажання продовжувати тренування та адаптуватися до життя і впевнені, що в домашніх умовах людина продовжить своє відновлення.

Моя праця, як вся командна робота, допомагає пацієнту, адже усі працівники Центру - разом єдиній механізм, який максимально відновлює втрачене здоров’я Українцям.

  • куємо команді Центру за щоденну, вкрай необхідну роботу. Бажаємо натхнення та нових успіхів.

Бажаємо пацієнтам швидкого одужання!

Дякуємо друзям з Німеччини за надане медичне обладнання, що допомагає повертати здоров’я Українцям.

 Віталій Шевченко, виконавчий директор БО «Лікарняна каса Полтавщини», координатор проекту